Srečne smo, da lahko pomagamo

Datum: 18.05.2023
Učenje v naravi ponuja možnosti, da naravno okolje postane učno okolje. To zelo dobro izkoristijo naše prostovoljke, ki so velike ljubiteljice narave. Čas, namenjen učni prostovoljski pomoči ženskam, ki se učijo slovenščine na Zavodu Tri, včasih namenijo za lep sprehod v naravi ali po mestu. Na ta način nudijo podporo tudi pri spoznavanju okolja, v katerem živijo.
Srečne smo, da lahko pomagamo.
 
????»Naj nekoliko opišem najina srečanja: do sedaj sva se z Natalijo srečali že štirikrat v Škofji Loki in nazadnje v Medvodah. V času srečanja v Medvodah sem ji razkazala knjižnico, občino in tržnico, sprehodili sva se do sotočja Save in Sore. Ker nisva našli prevoda besede sotočje, sem ji ga kar narisala. Ob najinih srečanjih se pogovarjava o vsakdanjih stvareh, kako je preživela teden, odgovorim na morebitna vprašanja, ki si jih je zapisala, ali prekontroliram domačo nalogo, ki jo je dobila na tečaju slovenščine, in ena ura hitro mine.« Vesna (prostovoljka).
 
????»Včerajšnje srečanje na uri slovenščine (vedno imamo dve šolski uri) je potekalo kot vedno zanimivo in vedro. Uspele smo se zabavati z besedami in tvorbo stavkov. Nadgrajujemo in širimo že poznane teme. Po eni uri v knjižnici sem včeraj predlagala sprehod v kanjonu Kokre. Vadile in spoznavale smo nove besede. Bilo je sončno in v naravi se fantastično učiš.« Marjeta (prostovoljka).  
 
 
Zavod Tri, zavod za trajnostne skupnostne prakse
Škofja Loka
* Fotografija je posneta v Žireh na enem izmed srečanj za priseljenke in priseljence.
* Fotografija je posneta v Žireh na enem izmed srečanj za priseljenke in priseljence.