Učenje jezika je lahko zabavno

Datum: 10.05.2023

Vemo, da je komunikacija sestavni del našega vsakdanjega življenja, saj smo ljudje že v osnovi družabna bitja, komunikacija v tujem jeziku pa nam posebej predstavlja izziv. 

Že četrti mesec potekajo druženja naših prostovoljk in uporabnic prostovoljske pomoči (učna pomoč pri učenju slovenščine).

Naše jezikovne prostovoljke vsak teden izpostavijo dobre zgodbe s srečanj z ženskami, ki so se priselile v naš kraj in imajo željo po učenju slovenskega jezika preko druženja. 

 

»Z gospo Vito sva se dobili v prostoru mladinske knjižnice. Izrazila je željo, da bi brala, jaz pa bi korigirala njeno izgovorjavo, naglaševanje. Obenem bi preverjala razumevanje prebranega besedila. Izbrali sva revijo Mama, prebrali nekaj teksta in nekaj receptov. Zapisala si je tudi besede, ki jim bo doma za pravilno razumevanje poiskala ustrezen natančen prevod. Kot se je izrazila, je z najinim srečanjem zelo zadovoljna, ji vsekakor koristi.« Nataša (prostovoljka).

 

»V četrtek 23. marca, smo se pri učenju slovenskega jezika odločile, da obiščemo Gorenjski muzej v Kranju. Ogledale smo si priložnostno razstavo o Gorenjski ob 70- letnici obstoja te institucije. Bilo je izjemno poučno, zanimivo. Organizirala sem tudi brezplačne vstopnice. Tudi v prihodnosti se bomo fokusirale na obiske bližnjih krajev in s tem spoznavanja Slovenije.« Marjeta (prostovoljka).

 

Zavod Tri, zavod za trajnostne skupnostne prakse

Škofja Loka